Wanneer is de klant werkelijk koning or koningin?

Is het waar dat tegenwoordig wij als klanten de ‘koning’ or ‘koningin’ zijn? Helaas niet vaak is mijn ervaring. Het lijkt alsof tegenwoordig dat het men totaal niet kan schelen hoe je klanten  wel of niet behandelen.

En natuurlijk heb ik een voorbeeld: Ik ben een fan van de Ibiza Markten en deze zomer hebben er een aantal plaatsgevonden vlakbij waar ik woon. De eerste was in Stellendam en ik ging lekker lunchen bij Basta (mijn favoriet restaurant) op dit moment en langs te markt. Ik kocht een paar ‘hebben’ dingen en een hele mooie jurk. ‘One size fits all’ werd en gezegd en inderdaad het klopt. Ik was zo enthousiast dat ik had afgesproken om met mijn familie naar de markt de gaan bij Brunotti Beach Club in Oostvoorne. Heerlijk lunch gehad en langs alle kramen gelopen en ik zag nog een jurk, echter mijn ding, turkoois en crèmekleurig met glitters in het stof. Ik heb betaald met de pin (tikkie) en was superblij. Bij het thuiskomen was de gezegde ‘one size fits all’ helaas niet zo. De jurk was zo nauw dat ik kreeg het niet aan. En wat dan, gekocht op de markt en hoe verder. (zie fotos).

Ik heb contact opgenomen met de organisator van de Ibiza markt een superaardig vrouw, Vanessa die wat vragen had. Welke jurk, hoe ziet het eruit, hoe duur, en waar heb je het gekocht. Dat allemaal teruggestuurd en afgesproken dat ik met de jurk naar de volgende markt zou komen in Dinteloord. Helaas was dit niet mogelijk voor mij om dat ik precies op die ochtend mijn hond moest laten inslapen en mijn gedachten van verdriet waren op dat moment niet bij markten of jurken.

Nogmaals contact gehad met Vanessa en afgesproken dat ik afgelopen vrijdag 6 augustus 2023 naar de laatste markt van het seizoen zou komen, wederom in Oostvoorne en bij aankomst ‘vragen waar ze was’?

Gevonden natuurlijk en wij kwamen achter dat deze kraamhoudster (Mood22 uit Noordwijk) was niet komen opdagen, ze hadden geen zin en had min of meer niet voldoende afgezegd bij de organisatie. Niet erg beleefd zou je zeggen!

Vanessa wist ook geen raad meer en gaf me informatie, telefoonnummers, e-mails, website enz. van Mood 22 uit Noordwijk. Dit is gewoon een winkel in Noordwijk!

Eind van dezelfde middag kwam ik in contact met een of andere Sjul en via WhatsApp heb ik alles uitgelegd en gezegd wat mijn probleem was. Nou, jammer dan mevrouw je had het moeten ruilen binnen 14 dagen en wij kunnen niets meer voor je betekenen! Ruilen waar dan?

Ik vroeg waarom ze niet naar de markt was gekomen maar ik werd afgesnauwd met de woorden, dat zij hoeft geen verantwoording aan mij af te leggen en jahoor, dat is juist, het was een vraag. Meer niet!

Het komt hierop neer, ze zijn blij om je geld aan te nemen voor een jurk (of product) maar verlenen daarna nul komma nul service. 

In totaal heb ik op de markten diverse jurken gekocht maar nooit problemen gehad.

Een heel vriendelijk meisje van een andere kraam vertelde dat zij ook de jurken hadden  verkocht en ja, Italiaanse merk, en die vallen heel klein. Ze hadden de jurk ook nog, maar die was inmiddels afgeprijsd voor de helft (i.v.m. eind van het seizoen). Logisch.

Zou je niet kunnen denken dat het moment dat ik stond te betalen bij Mood 22 (Sjul or Joy) de naam weet ik niet meer, dan ze hadden kunnen zeggen, kijkend naar mijn mate, ‘pas op dit model valt klein!’ Dat wisten ze wel. Nee, natuurlijk niet het gaat alleen over verkopen, geld ontvangen en nihil service richting de klanten.

Hier zijn de gegevens van Mood22 als je ook slachtoffer bent geweest net zoals ik van een miskoop.

Mood22 (dameskledingzaak)

Molenstraat 16

2201 KZ Noordwijk

info@mood22.nl

0616028592

Info@byshulz.com

0653914193

Mood22 is ook op Facebook!

Eerst werd gezegd in de WhatsApp ‘ruilen is niet mogelijk’ en later ‘ruien moet binnen 14 dagen’ (ik citeer uit haar eigen woorden).

Nou Mood22 ‘even in de spotlight’, hoe klantonvriendelijk jullie zijn. Dit was een jurk van Euro 74,95 (terwijl andere jurken op de Ibiza markt aanzienlijk goedkoper zijn en nog zo mooi).

Ik hoop dat mijn pad nooit meer met die van jullie ooit zou kruisen.

Stelletje idioten! Nogmaals de klant is altijd ‘koning’ or ‘koningin’. 

Tenslotte wil ik geen enkele kritiek richting Vanessa van Ibiza Markt. Zij was heel aardig en probeerde mij enorm te helpen. Ik hoop dat ze volgende jaar denkt: Mood22 nodigen wij niet meer uit. Maar daar ga ik niet over!

Published by

Jill Kramer

Hi! I'm Jill and I'm a passionate author of books, short stories, columns and blogs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *