KLANTENSERVICE VAN ALBERT HEIJN … WELKE ?

Normaal schrijf ik mijn blogs nooit in het Nederlands, maar omdat dit gaat over iets in Nederland, dan een poging om jullie iets te vertellen.

Nou, als klanten van Albert Heijn, ja de supermarkt keten, hebben wij allemaal denk ik, een Bonus Kaart en wij sparen zegels. Of voor diverse acties, of de wel bekende ‘koopzegels’.

Toen mijn man nog leefde, ging hij regelmatig boodschappen doen bij AH en hij spaarde koopzegels. Eerlijk gezegd na zijn overlijden in november 2021 heb ik geen seconde aan deze zegels gedacht, tot dat ik zijn pasje vond. Ik moest toevallig naar de winkel in Sommelsdijk en daar stond ik dan aan de service balie. In eerste instantie zei de medewerkster dan ze niet kon kijken in zijn AH app. Ik ook niet, want zijn telefoon is inmiddels afgesloten en hij had codes op zijn IPad veranderd wat ik of de rest van de familie niet wisten. Zijn Gmail heb ik na maanden discussie met Google eindelijk ook kunnen afsluiten, maar helaas nooit aan de AH-app gedacht. Zijn kaart werd door een andere medewerker aan de balie uit haar handen gehaald en ze zei: ‘dat kunnen wij wel!’.

Maar hij had volle boeken op zijn bonuskaart en wat zegels. ‘Kan je ze uitbetalen?’ vroeg ik. ‘Nee’, helaas moet je met klantenservice bellen want die kunnen in het systeem meer dan wij’.

Nou bellen met de klantenservice is een heel belevenis, en vraagt heel veel geduld, soms meer dan 20 minuten met e.e.a. irritant ventje die zegt dat ‘je veel zaken online kan regelen, als het wachten je te lang duurde’ elke paar seconden. 

Eindelijk iemand aan de lijn, ik vertel mijn verhaal en ze kon zien dat je inderdaad er waren volle boeken en zegels. ‘Is het een idee misschien om de zegels over te zetten naar mijn app en bonus kaart?’ Simpel vraag zou je denken en slechts een klik in de computer maar nee!

Ik moest een jpg (lees foto) van de Akte van Overlijden om te bewijzen dat hij was overleden. Nou gelukkig krijg je echter zo’n document van de Gemeente maar is het niet een beetje veel gevraagd dat je dit soort documenten ook naar de klantenservice van AH moest sturen over een paar onnozele zegels? Ja dat moet.

Er gingen wat dagen, weken voorbij en ik kreeg een email dat het helaas iets langer zou duren voordat ik een antwoord zou krijgen en excuses daarvoor.

Vanmorgen kreeg ik een email van e.e.a. Sandra van de Klantenservice dat helaas de door mijn opgestuurde document onvoldoende was en dat ik een officieel document moest sturen waarin ik word genoemd als erfgenaam (lees weduwe). What the fuck?

Op de Akte van Overlijden staat mijn naam ook op, het adres, de datum en het is overduidelijk dat ik de partner/echtgenote was en zoals de wet zich voorschrijft ben ik de langslevende van ons en daarbij erfgename.  Klinkt allemaal logisch denk je niet, maar niet voor de klantenservice van AH en ja, trouwens wilde ik een enquête invullen over mijn tevredenheid hoe mijn vraag was beantwoord. Jahoor dat wil ik doen, hun letterlijk vertellen met een heleboel meldingen van ‘ontevreden’ en ‘waardeloze service’, en is uw vraag met tevredenheid beantwoord? Nee! Teruggestuurd.

Ik was geïrriteerd hierover en belde weer met Klantenservice. Weer 20 minuten wachten, hetzelfde vervelend ventje tussendoor en heb uitgelegd precies zoals ik had gedaan in mijn antwoord op de email, dat een document ‘Recht van Erfgenaam’ is een document die je kan maken bij een notaris (kosten rond Euro 1000). Ik heb deze document nooit laten opmaken want ik had het niet nodig bij alle officiële instanties: bv, De Belastingdienst, SVB, Pensioen e.d. maar voor de stomme zegels wel. Nooit never niet! Ik was op het punt om te zeggen tegen die Sandra waar ze de zegels konden plaatsen maar ….

Trouwens de andere medewerkster van de Klantenservice vond het net zo belachelijk als ik en ze zou met haar collega praten. Ik citeer haar antwoord, wel die van die Sandra, dan als gevolg:

‘Beste J,

Ik snap echt uw frustratie, en dat die documenten heel veel geld kosten. Misschien had uw man een testament laten opmaken? Helaas hoe graag ik ook zou willen kunnen wij hier niks mee doen. Wij kunnen en mogen niet gegevens/zegels overzetten zonder de gevraagde documenten. Dit is zo geregeld als beveiliging in het systeem waar wij verder niets aan kunnen veranderen of versoepelen.

Om mijn service te verbeteren hoor ik graag hoe je het contact met mij hebt ervaren. Het beantwoorden van de vraag duurt ongeveer 1 minuut. Alvast bedankt!

MVG Sandra

Ok Sandra je denkt dat ik serieus overweegt om zijn testament naar jullie te sturen. Dat is privé en zou een schending op zijn en mijn privé situatie punt 1.

 Jouw service? In een woord K** en tijd voor je enquête, ik dacht het niet.

Welke service? Een stel belachelijk regels die nergens op slaan. 

Zoals ik in de winkel heb gedaan, kan ik zijn bonuskaart laten zien, ik kan mijzelf legitimeren en je weet dat hij heeft wel voor deze zegels betaald. Niet een mega bedrag maar toch. Zijn geld voor jullie domme zegels, met andere woorden, weggegooid omdat AH zulke stomme bureaucratie hanteert.

Dit is zo ongelofelijk en ik hoop dat de mensen die mijn blogs lezen (alle 2 miljoen) dit lezen en denken, net zoals ik, welke service van Albert Heijn. Antwoord: geen.

En ik zal jullie taggen op de socials ook. Stelletje onbenullen!

Published by

Jill Kramer

Hi! I'm Jill and I'm a passionate author of books, short stories, columns and blogs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *